ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ CEVİZLİ LOKUM

Cevizli lokum

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli lokum tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

İç malzeme için

  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 300 gr çekilmiş ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Cevizli lokum Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Ekmek hamurlarına un ve sütü ekleyip yoğurun ve 20 dakika kadar dinlendirin. Harç için mutfak robotunda çektiğiniz cevizleri ve yenibaharı karıştırın. Hamuru iki parçaya ayırın. Tezgahın üzerinde dikdörtgen şekilde açın. Üzerine zeytinyağı sürün. Ceviz ve yenibahar karışımını hamurun üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımıyla eşit parçalara bölün. Yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip, ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.