ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ YUMURTALI ERİŞTE

Yumurtalı Erişte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı Erişte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yumurta
  • 400 gr erişte
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane

Yumurtalı Erişte Nasıl Yapılır?

Lezzet'in pratik tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Pirinci tuz ilave ettiğiniz suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra erişteleri ilave edip her ikisini haşlayın. Suyunu süzdürün. Tereyağını bir tavada eritip haşlanan pirinçli erişteye ilave edip harmanlayın. Yumurtayı ilave edip 1-2 dakika pişirip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine ceviz içi, pul biber ve nane serperek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.