ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ TAVUK BOHÇASI

Tavuk bohçası

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk bohçası tarifi için malzemeler

  • 1 paket tavuk kalça şiş
  • 5 patates
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk bohçası Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Tavuk etlerini küp küp, soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

Mantarları ince ince dilimleyin. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Tavuk etlerini ve mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. 2 yumurtanın sarısını aklarından ayırın. Un, yumurta sarıları, kaşarpeyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Patatesli hamurdan iri parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın. Hamurun ortasına tavuklu içten koyup hamuru kapatın.

Galeta unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerini yağlayın. Hazırladığınız bohçaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.