ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ TAVUK BOHÇASI

Tavuk Bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket tavuk kalça şiş
  • 5 patates
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Bohçası Nasıl Yapılır?


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Tavuk etlerini küp küp, soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

Mantarları ince ince dilimleyin. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Tavuk etlerini ve mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. 2 yumurtanın sarısını aklarından ayırın. Un, yumurta sarıları, kaşarpeyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Patatesli hamurdan iri parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın. Hamurun ortasına tavuklu içten koyup hamuru kapatın.

Galeta unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerini yağlayın. Hazırladığınız bohçaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!