ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ SONBAHAR ÇORBASI

Sonbahar Çorbası

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sonbahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 kahve fincanı yasemin pirinci
  • 1 soğan
  • 2 taze soğan
  • 10 su bardağı tavuk suyu
  • 3 taze patates
  • 1 pırasa
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 15 gr tereyağı 

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Sonbahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. İnce bir tel süzgeçle süzüp çekirdeklerini ayırın. Havucu soyup irice rendeleyin.
  • Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Taze soğanı ve pırasayı temizleyip doğrayın.
  • Geniş bir tencerede tavuk suyunu bir taşım kaynatıp mercimek, pirinç, havuç ve pırasayı ekleyin.
  • Yarım saat kadar pişirip patates ve taze soğanı ila ve edin. 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
  • Tereyağını eritip un ve kıyılmış soğanı kavurun. Azar azar domates suyundan ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
  • En son olarak sebzeli karışımı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Üzeri için sarımsakları soyup havanda zeytinyağı ile ezin. Limon suyu ve kıyılmış dereotu ekleyin. Sosunuz hazırdır.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı sostan gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik pirinç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!