ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SONBAHAR ÇORBASI

Sonbahar Çorbası

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sonbahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 kahve fincanı yasemin pirinci
  • 1 soğan
  • 2 taze soğan
  • 10 su bardağı tavuk suyu
  • 3 taze patates
  • 1 pırasa
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 15 gr tereyağı 

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Sonbahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. İnce bir tel süzgeçle süzüp çekirdeklerini ayırın. Havucu soyup irice rendeleyin.
  • Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Taze soğanı ve pırasayı temizleyip doğrayın.
  • Geniş bir tencerede tavuk suyunu bir taşım kaynatıp mercimek, pirinç, havuç ve pırasayı ekleyin.
  • Yarım saat kadar pişirip patates ve taze soğanı ila ve edin. 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
  • Tereyağını eritip un ve kıyılmış soğanı kavurun. Azar azar domates suyundan ilave ederek 5 dakika daha kavurun.
  • En son olarak sebzeli karışımı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Üzeri için sarımsakları soyup havanda zeytinyağı ile ezin. Limon suyu ve kıyılmış dereotu ekleyin. Sosunuz hazırdır.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı sostan gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik pirinç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.