ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ŞARK KÖFTESİ

Şark köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şark köftesi tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gr kavurma
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber

Şark köftesi Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. 2 soğanı piyazlık doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kıyılmış soğan,Reyhan ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

Bulgurlu karışımı hamur yoğurma kabına alın. Un ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde hazırlayın. Tepsiye dizin.

Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile karıştırın. Tereyağını eritip kalan piyazlık soğanı kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası, kırmızıbiber ve kavurmayı ekleyip 5 dakika kavurun.

Köfteleri kaynayan tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle köfteleri süzüp servis tabağına aktarın. Sarımsaklı yoğurt ve ayçiçeği yağında kavrulmuş toz kırmızıbiberi ve kavurmalı sos ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.