ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PİRİNÇLİ VE KABAKLI BÖREK

Pirinçli Ve Kabaklı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Ve Kabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 20 gr margarin
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı tuz

İç malzeme

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 kabak
  • 50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 1 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı muskat ( hintcevizi)
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli Ve Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Yumurta, mayalı süt, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyip kulak memesi  yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak şekil verip üzerini bıçağın ucu ile çizin. Un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Pirinci tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu temizleyip doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kabağı sote edin. Pirinci ekleyip kavurun.  Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kaşarpeyniri, lor peyniri, dereotu, muskat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Hamuru un serpilmiş zemine alıp ikiye bölün. Merdane ile biri daha büyük diğeri daha küçük iki hamur açın. Büyük hamuru yağlanmış kalıba kenarları dışa taşacak şekilde yayıp hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin. Üzerine küçük hamuru kapatıp sarkan kısımları içe doğru kıvırarak kapatın. Hamurun üzerini çatala yer yer delip 1 kaşık sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp  dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik kabaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!