ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ MARDİN GÜVECİ

MARDİN GÜVECİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mardin güveci tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım kilo patlıcan
  • 250 g sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
Mardin güveci hazırlanışı

Kuzu etini 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince, 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip kavurun. Küp doğranmış domatesive acı biber salçasını ekleyin. Ayrı bir kapta, iri doğradığınız biberleri ve patlıcanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Etin pişmesine yakın, biberleri ve patlıcanları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!