ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ MARDİN GÜVECİ

Mardin Güveci

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mardin Güveci Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım kilo patlıcan
  • 250 g sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Mardin Güveci Nasıl Yapılır?

Kuzu etini 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince, 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip kavurun. Küp doğranmış domatesive acı biber salçasını ekleyin. Ayrı bir kapta, iri doğradığınız biberleri ve patlıcanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Etin pişmesine yakın, biberleri ve patlıcanları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!