KEMAL PAŞA TATLISI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kemal paşa tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 180 g un
  • 2 yumurta
  • 60 g tereyağı
  • 150 g tuzsuz lor peyniri

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • File badem
Kemal paşa tatlısı hazırlanışı

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. 2 kaşık unu ayrı bir kaseye ayırın. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, tereyağı ve lor peynirini ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz undan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinize un serperek yuvarlayıp yassılaştırın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Tatlı hamuru pişince fırından alıp ılık şerbetin içine atın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp şurubun içinde yumuşamaya bırakın. İyice yumuşadıktan sonra delikli bir kepçeyle tatlıyı içinden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine file badem serpin. İsteğe göre üzerine kayısı reçeli gezdirerek soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!