ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ TAVUK

Fırında patatesli tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patatesli tavuk tarifi için malzemeler

  • 4 tavuk göğüs fileto
  • 8 patates
  • 1 çay kaşığı anason veya rezene tohumu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 taze soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı soyulmuş badem
  • Tuz

Fırında patatesli tavuk Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Tavuk etlerini hafif haşlayıp süzün. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip doğrayın. Bir tavaya alıp yarım çorba kaşığı yağda hafif kavurun.

Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip üzerine kalan yağı gezdirin. Bir tutam tuz ve anasonu serpiştirip 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Etleri patateslerin üzerine yerleştirip 2-3 dakika daha pişirin. Servis tabaklarına alıp üzerlerine maydanozlu sosu gezdirin. Bademleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.