ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ FIRINDA BEŞAMEL SOSLU YAZ SEBZELERİ

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3~4 kiraz domates
  • 200 gr mantar
  • 3 kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1/5 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Biberleri ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!