ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ FASULYE DİBLESİ

Fasulye Diblesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fasulye Diblesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kavanoz taze fasulye
  • 3 orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı

Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?

Taze Fasulyelerin yarısını tencereye alın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğan, pirinç, domates salçası, tuz ve pul biber ekleyin. Kalan fasulyeleri ilave edin. Su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!