ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ ELMALI GÜLLAÇ SARMA

Elmalı Güllaç Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Güllaç Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 13 güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 6 elma
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 6 top çikolatalı dondurma
  • 2 çorba kaşığı çikolatalı hazır sos

Elmalı Güllaç Sarma Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
  • Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
  • Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın  rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
  • Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca servis tabağına alıp  çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.

Dilerseniz, klasik cevizli güllaç tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!