ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kemikli koyun eti 1 soğan 10 su bardağı su 3 yemek kaşığı un 2 yumurta 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber Tuz Üzeri için 25 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırk gr margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.

Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.

Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kalan margarini bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Ezogelin Çorbasının üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Diğer iftar yemekleri


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!