ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ DANA JAMBONLU BİFTEK SARMA

Dana jambonlu biftek sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana jambonlu biftek sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 büyük parça inceltilmiş dana biftek
  • 4 dilim dana jambon
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz

Bağlamak için

  • Fırın ipi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Dana jambonlu biftek sarma Nasıl Yapılır

Biftekleri mutfak tezgahına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin. Her biftek diliminin üzerine yarım közlenmiş biber, birer dilim jambon ve kaşar peyniri yerleştirin. Son olarak tuzu ve karabiberi serptikten sonra sarıp fırın ipi ile bağlayın.

Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Biftek sarmaların her iki yüzünü kızartın.

Ayrı bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip tavada kızarmakta olan sarmaların üzerine dökün. 2-3 dakika pişirdikten sonra sosu ile birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.

Dana jambonlu biftek sarmanın içine közlenmiş domates dilimi, közlenmiş patlıcan, közlenmiş çarliston biber ve gravyer peyniri sararak farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.