Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç
30 Mart 2023

Ramazan sofralarında sık sık yer verilen güllacı, çilek ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hem hafifliği, hem de lezzetiyle gönülleri fetheden güllacı, yaklaşık 30-35 dakika da kolayca hazırlayabilirsiniz. Sütlü tatlılar arasında okuyucularımız tarafından çok ilgi gören çilekli güllacı, gül suyu ile tatlandırmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa, evde çilekli güllaç yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Güllaç için

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 300 gr toz şeker
  • 5 cl gül suyu
  • 150 gr toz Antep fıstığı
  • 250 gr çilek
Çilekli Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Süt, gül suyu ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerine şekerli sütten 2 kepçe aktarın.
  2. Beş güllaç yaprağını aralarına süt ilave ederek üst üste yayın. Çilekleri küçük küp doğrayıp güllacın üzerine yayın.
  3. Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sütlü şuruptan dökerek aynı şekilde üst üste yayın.
  4. Kalan sütlü şurubu tamamen üzerine dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo