ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ CEVİZLİ ERİŞTE

Cevizli Erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket hazır erişte
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı çörek otu
  • 12 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?

Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.

Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın. Haşlanmış erişteyi ekleyip 12 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!