ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ CEVİZLİ ERİŞTE

Cevizli erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli erişte tarifi için malzemeler

  • 1 paket hazır erişte
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı çörek otu
  • 12 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Cevizli erişte Nasıl Yapılır


Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.

Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.

Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın. Haşlanmış erişteyi ekleyip 12 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.