ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA

Biberli, susamlı tavuk sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli, susamlı tavuk sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr inceltilmiş tavuk fileto
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 250 gr taze kaşar peyniri
  • 2 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı susam
  • 1 yumurta akı

Biberli, susamlı tavuk sarma Nasıl Yapılır

Biberleri jülyen doğrayın. Kaşar peynirini ince dilimleyin. Tavuk etlerini tezgaha alın. Tuz ve karabiber serpin. Biberleri ve kaşar peynirlerini tavuk etlerinin üzerine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp kürdanla kenarlarını kapatın. Tavuk etlerini önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Tavuk sarmalarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.