ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ BİBER ÇANAĞINDA KARIŞIK KIZARTMA

Biber Çanağında Karışık Kızartma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biber Çanağında Karışık Kızartma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kırmızı top biber
  • 1 sarı biber
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 1 havuç

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Taze kekik

Biber Çanağında Karışık Kızartma Nasıl Yapılır?

Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare şeklinde doğrayın. Havuç, kabak ve patatesleri de küp şeklinde doğrayın. Hepsini kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.

Kırmızıbiberlerin üzerinden 1 cm keserek kapak çıkartın. Çekirdeklerini temizleyin ve kızgın yağda kızartın. Kızarmış sebzeleri biberlerin içlerine doldurun.

Yoğurdun içine sarımsak rendeleyin ve biberlerin üzerine dökün. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!