ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR KÖFTESİ

Beşamel soslu enginar köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu enginar köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 4 su bardağı su
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel soslu enginar köftesi Nasıl Yapılır

Enginarların kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Suyu tencereye alıp kaynatın. Tuz ekleyin. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezip püre haline getirin. Sos için tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin. Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye bir cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekilde hazırlayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Beşamel sosla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.