ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ BAHARATLI KAYISI HOŞAFI

Baharatlı Kayısı Hoşafı

Baharatlı kayısı hoşafı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Kayısı Hoşafı Tarifi İçin malzemeler

  • 20 adet kuru kayısı (Çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş) 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 10 bardak su 
  • 1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş) 
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu 
  • 2 adet yenibahar tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • Küp, ince uzun veya kalp şeklinde farklı buzlar için
  • İnce traşlanmış Hindistan cevizi
  • 1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu 
  • Su 

Baharatlı Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

İftar sofralarına yakışan baharatlı kayısı hoşafı tarifi...
  • Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Bunun için ince rendelenmiş Hindistan cevizi parçalarını ve haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumunu karıştırın. Suyu ekleyin. Bu karışımı buz küplerine doldurup buzlukta dondurun. 
  • Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın. 
  • Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 
  • Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyip hemen servis yapın.

    Bademli kayısı hoşafı tarifi için tıklayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!