ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ AŞOTU ÇORBASI

Aşotu çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşotu çorbası tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • 200 g kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı aşotu (taze kişniş)
  • Tuz
  • Karabiber

Aşotu çorbası Nasıl Yapılır

Buğdayı akşamdan ıslatıp, ertesi gün haşlayın. Kıyma, ıslatıp suyu sıkılmış ekmek dilimi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak minik köfteler yapın. Yoğurdu hafif sulandırıp, unla karıştırın. Buğdayı haşladığınız suya ekleyin. Köfteleri de ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Köfteler pişince tencereyi ocaktan alın. Soğanı rendeleyin. İnce kıyılmış aşotu ile tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.