ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ YUFKALI TEL KADAYIF

> YUFKALI TEL KADAYIF
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı tel kadayıf tarifi için malzemeler
  • 2 yufka 500 gr tel kadayıf 6 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı çekilmiş antepfıstığı Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Süsleme için: 2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Yufkalı tel kadayıf Nasıl Yapılır

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın. 

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. 

Antepfıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Tozşeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. 

Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antepfıstığı serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.