ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ŞÖBİYET

> ŞÖBİYET
6 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şöbiyet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr un1 su bardağı su3 yumurta1 su bardağı süt500 gr margarin600 gr buğday nişastası300 gr ince çekilmiş antepfıstığı1 çay kaşığı tuzŞerbet için: 7 su bardağı tozşeker8 su bardağı su5

6 damla limon suyu

Şöbiyet Nasıl Yapılır

Şerbet için; bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Unu bir kaba alıp tuz, yumurta, su ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi merdaneyle küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Bezeleri sekizerli gruplar halinde aralarına buğday nişastası serperek oklavayla ince yufkalar şeklinde açın.

Yufkalardan 8 veya 10 santimlik kareler kesin. Her karenin ortasına birer tutam ince çekilmiş antepfıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Sıcak şöbiyetin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.