ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ SİRON

Siron

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Siron tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

Siron Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Bir kapta un, tuz ve suyu yoğurun. Hamurdan yumurta büyülüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. Hamuru oklava gibi açın. Yufkaları tavada ters yüz edip pişirin. Yufkaları rulo yapıp 2 cm eninde kesin. Kesik tarafı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritin. Hamurların üzerine dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Sarımsakları ince kıyıp yoğurtla karıştırın. Tereyağı ve pul biberi birlikte ısıtın. Yemeğin üzerine önce yoğurt sonra yağı gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.