ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ SEBZELİ ET KAVURMA

Sebzeli et kavurma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli et kavurma tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 8 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 sivribiber
  • 5 mantar
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 6 dal taze kekik
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli et kavurma Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Arpacık soğanların kabuğunu soyun. Biberleri temizleyip şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup  doğrayın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kısık ateşte soteleyin. Eti ilave edip bıraktığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Biberleri ve mantarları ekleyin. Sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Et ve sebzeler pişene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Tencereyi ocaktan indirmeden 3-4 dakika önce domates, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.