ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ PATLICANLI SOĞANLI BÖREK

Patlıcanlı soğanlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı soğanlı börek tarifi için malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 5 hazır yufka
  • 2 patlıcan
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patlıcanlı soğanlı börek Nasıl Yapılır


 Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın. Tavadaki fazla yağı süzüp soğanları patlıcana ekleyin ve  karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip tuz ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın.

Fırın tepsinini yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın.

Margarini eritip fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp eritilmiş yağa batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın. Kenarına taşan yufkaları içeriye kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

 


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.