Etli Pırasa Yemeği

Etli Pırasa Yemeği
19 Şubat 2024

Pırasanın Faydaları

Anadolu kökenli, sarımsak türünden gelen pırasa her zaman için pişirilerek tüketilen bir sebzedir. Toprağın altında kalan beyaz yerleri daha çok tercih edilir. Bol miktarda kükürt ve a vitamini içerir. Pırasa satın alırken çok taze, pürüzsüz, canlı renkli ve sert yapraklı olmasına dikkat edin. Genellikle zeytinyağlısı pişirilir. Ancak kıymalı sıcak yemeği, börek harcı, beşamel soslu, hafif ateşte tereyağı ile et yemeklerinin yanında, çorba ya da dolma olarak da yapılabilir. Pırasanın beyaz kısmını küp şeklinde doğrayarak aromalı garnitür hazırlayabilir, balık buğulama yaparken suyuna ilave edebilirsiniz.

Pırasanın yanına ne gider içeriğimize göz atarak, yemeğinizi lezzetli eşlikçilerle tamamlayabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Pırasa Yemeği için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 4 pırasa
  • 400 ml sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • 300 gr haşlanmış kuru fasulye
Etli Pırasa Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp etleri ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  2. Pırasa ve havuçları 3-4 cm kalınlığında doğrayın. Soğan, pırasa ve havuçları ekleyin.
  3. Sebzeleri et ile birlikte 5 dakika kadar soteleyin ve üzerine sebze suyu ile biberiyeyi ilave edin.
  4. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Fasulyeleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Servis Önerisi
  • Pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olması durumunda tarifiniz daha besleyici olacaktır.
  • Sebzeleri dilimlemeden önce iyice yıkamalısınız. Durulama işlemi öncesi sirke ile sebzeleri yıkayarak maksimum hijyen elde edebilirsiniz.
  • Havuç, kolay pişen bir sebze olduğundan dolayı, isteğe bağlı olarak pırasalardan birkaç dakika sonra da tencereye eklenebilir.
  • Tarifin içerisine katacağınız tuz ve zeytinyağı miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin içerisinde minik parçalarda soğan ekleyerek tarifinize lezzet katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo