ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE

İçli köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr yağsız kıyma (İki kere çekilmiş)
  • 250 gr ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

İç malzeme için

  • 500 gr yağlı kıyma
  • 3 soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gr ceviz içi
  • 250 gr tereyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

İçli köfte Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. İç malzeme için, bir tencerede tereyağı, tuz, ince kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun. Soğanlar pembeleşince karabiber, kırmızı pul biber ve mutfak robotunda çekilmiş ceviz ilave edip kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta, bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, salça ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Nemli elinizle ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizde açarak ortasını çukurlaştırın. Önceden hazırladığınız iç malzemeden içlerine alıp elinizde yuvarlayarak kapatın. Bir tencerede tereyağını eritin. Salça ve suyu ilave edin. Kaynayınca tuzu ilave edin. Hazırladığınız köfteleri suya aktarıp 10 dakika haşlayıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.