ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE

> İÇLİ KÖFTE
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli köfte tarifi için malzemeler

Dış harcı için

  • 500 gr çiğ köftelik kıyma
  • 5 su bardağı simit (ince bulgur)
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için zeytinyağı

İç harcı için

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 orta boy soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Antep fıstığı

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
İçli köfte Nasıl Yapılır

İçli köftenin iç harcı için kıymayı ve kıyılmış soğanı tavaya alıp yağsız olarak orta ateşte kavurun. İnce kırılmış ceviz içi, Antep fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Çiğ köftelik kıyma, simit, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi geniş bir kaba alıp simit yumuşayana kadar arada bir su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İşaret parmağınızı kullanarak içini oyun. Oluşan boşluğa kıymalı harcı doldurup ağız kısmını sıkıca kapatın. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.