ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ HÜNKAR BEĞENDİ

Hünkar beğendi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkar beğendi tarifi için malzemeler

Tas kebabı için

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Karabiber

Beğendi için

  • 2 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Servis için

  • 2 domates
  • 4 sivri biber
  • Kıvırcık maydanoz

Hünkar beğendi Nasıl Yapılır

Lezzet bayram sofralarınız için harika hünkar beğendi gibi pek çok yemek tarifleri sunuyor. Kuşbaşı et, küp doğranmış soğan ve salçayı yüksek ateşte 2 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Tarçın, karabiber, domates ve sıcak suyu ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirip ocağın altını kapatın. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Un ve tereyağını bir tavada kavurun. Patlıcan püresini ve tuzu ilave edin. Sütü ilave ederek hızlıca karıştırın. Ocağı kapatıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine tas kebaptan paylaştırın. Közlenmiş domates, biber ve kıvırcık maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:01:37

ben yaptım sanki cok damak tadımıza uymadı tarıf başka yerdendi ama aynı malz vs

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.