ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ HAVUÇ LOKUMU

HAVUÇ LOKUMU

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç lokumu tarifi için malzemeler
  • 4 iri havuç2 su bardağı tozşeker1 su bardağı ince çekilmiş ceviz1 tatlı kaşığı tarçın1 paket (200 gr) petibör bisküvi1 su bardağı hindistancevizi
Havuç lokumu Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip rendeleyin. Tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Bisküviyi robotta ufalayın. Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.