ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ FISTIKLI REVANİ

FISTIKLI REVANİ

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı revani tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 500 gr irmik 125 gr margarin 3 yumurta 1 çay kaşığı karbonat 100 gr kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı Şerbet için: 2.5 su bardağı tozşeker 2.5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
Fıstıklı revani Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın. Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin. Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.

Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.