Ege Usulü Kaşık Helvası

Ege Usulü Kaşık Helvası
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ege Usulü Kaşık Helvası için

Malzemeler

  • 250 g un
  • 100 ml zeytinyağı
  • 120 g tereyağı

Şerbeti için

  • 400 g toz şeker
  • 1 lt su
Ege Usulü Kaşık Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Su ve şekeri eriyene kadar ısıtıp kenara alın. Tencereye önce yağları, sonra unu koyup yavaş yavaş unun kokusu çıkana kadar ve rengi açık kahverengi bir renk olana kadar kavurun.
  2. Ilık şerbeti ekleyip karıştırın ve koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. 10 dakika dinlendirip, kaşık ile şekil vererek servis tabağına aktarın. İsterseniz içine badem, ceviz veya fındık da koyabilirsiniz.


Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo