ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ETLİ LAHANA DOLMASI

Etli lahana dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli lahana dolması tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy lahana (1.5 kg)
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı margarin (50 gr)
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Tuz
  • karabiber

Etli lahana dolması Nasıl Yapılır

Lahananın dış yapraklarını temizleyin. Lahananın üst kısmını geniş bir kapak şeklinde kesip alın. İçini sebze oyacağı yardımıyla oyun.

Soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.

 Eti kavrulmakta olan soğana ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 2 kaşık salçayı yarım çay bardağı su ile ezip ete ekleyin. Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Eti lahananın içine doldurup ayırdığınız parçayı üzerine kapatın ve tencereye alın. Kalan salçayı sıcak suda ezip tencereye ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın. Sumak ve kişniş serpip 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.