Bademli Revani

Bademli Revani
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Revani için

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 4 kahve fincanı pudra şekeri
  • 6 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 kahve fincanı toz badem
  • 6 yumurta
  • 1 tutam tuz

Şerbet için:

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Bademli Revani

Nasıl Yapılır

  1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çırpılmış şekerli yağa teker teker ekleyip yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarılı karışma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. İrmik, toz badem ve pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
  5. Şerbetini kolayca çekmesi için birkaç yerinden çatalla delin. Soğumaya bırakın. Revaniyi dilimleyip üzerini kavrulmuş bademle süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.

Dilerseniz, saray usulü klasik revani tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo