ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ BADEMLİ REVANİ

Bademli revani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli revani tarifi için malzemeler

  • 125 gr margarin 4 kahve fincanı pudra şekeri 6 kahve fincanı irmik 1 kahve fincanı pirinç unu 1 kahve fincanı toz badem 6 yumurta 1 tutam tuz Şerbet için: 3.5 su bardağı tozşeker 2.5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

Bademli revani Nasıl Yapılır

Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çırpılmış şekerli yağa teker teker ekleyip yedirinceye kadar karıştırın.

Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarılı karışma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. İrmik, toz badem ve pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini kolayca çekmesi için birkaç yerinden çatalla delin. Soğumaya bırakın. Revaniyi dilimleyip üzerini kavrulmuş bademle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.