Sulu Köfte

Sulu Köfte
25 Ağustos 2022

Anadolu yemeği olarak bilinen sulu köfte; ekşili, bulgurlu ve pirinçli olmak üzere 3 farklı çeşitte sunulur. Diğer adı köfte yuvarlamasıdır. Kıyma ile hazırlanan bu besin; çinko ve demir bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan protein sayesinde, vücuda enerji vererek kas gelişimini destekler. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek etli sulu köfte tarifi ve yapılışına başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sulu Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 kuru soğan
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1kahve fincanı sirke
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
Sulu Köfte

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kıymayı derin bir kaba alın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıymanın içerisine pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  2. Sirkeyi düz bir tabağa dökün. Elinizi sirke ile ıslatarak köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
  3. Bu esnada soğanları ince ince doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Salça, karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfte harcını kaynamakta olan salçalı sosta pişirin.
  5. Ana yemeğinizi sade bir şekilde sunmak istemiyorsanız; başlangıç olarak zeytinyağlı barbunya, köftenin yanında ise  patlıcan turşusu servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sulu Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına özen gösterin. Dilerseniz kasapta iki kez çektirebilirsiniz.
  2. Pirinci eklemeden önce mutlaka su ile ıslatın ve 30 dakika dinlendirin. Bu sayede kıyma ile daha kolay özdeşleşir. 
  3. Suya eklendiğinde köftelerin dağılmaması için yaklaşık 15 dakika boyunca yoğurun.
  4. Yemeğinizi lezzetlendirmek için domates ve biber salçasını birlikte kullanabilirsiniz.
  5. Pişirme işleminde kullanacağınız suya ilave olarak et veya tavuk suyu da dökebilirsiniz. Böylece farklı bir lezzet ortaya çıkacaktır.
  6. Köfteleri küçük parçalar haline getirin ve un üzerinde yuvarlamayın. Unla yoğrulan köfteler sosun rengini ve tadını değiştirir.

1 Porsiyon Sulu Köfte Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramı 70 kalori olan sulu köftenin, bir porsiyonu yaklaşık 350 kaloridir. İçerisine garnitür ekleyerek sebzeler eşliğinde tüketebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için hazırlanan bu tarif, diyet ve sporcu listelerinde de yer alır. Dilerseniz, düşük kalorili klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

    Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan köfte tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ince bulgur ile hazırlanan fellah köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo