ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN MENÜLERİ 4. GÜN SAHUR MENÜSÜ GÜL ŞERBETİ

Gül Şerbeti

Osmanlı'dan miras kalan bir şerbet tarifi ile karşınızdayız. Sıcak havalardan bunalanları böyle alalım. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan gül şerbeti, özellikle doğum, düğün gibi törenlerde en çok ikram edilen şerbetlerden biridir. Kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis mi nefis gül şerbeti tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak reyhan şerbeti ve demirhindi şerbeti tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gül Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 320 gram temizlenmiş kokulu pembe gül yaprağı
  • 640 gr toz şeker

Gül Şerbeti Nasıl Yapılır?

Gül yaprağını az miktar su içinde bir taşım kaynatın (Gülün rengi suya çıkmalı ancak yaprakların rengi ağarmamalı). Elde ettiğiniz suyu ince delikli bir tülbentten süzüp 640 gram şeker ekleyip karıştırın. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!