ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN MENÜLERİ 4. GÜN SAHUR MENÜSÜ ARMUT KOMPOSTOSU

Armut Kompostosu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Kompostosu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg armut
  • 6 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 diş karanfil

Armut Kompostosu Nasıl Yapılır?

  • Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.
  • Geniş bir tencereye su, tozşeker ve karanfili ilave edip armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına alın. Armut hoşafını kâselere paylaştırıp soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!