ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ TON BALIKLI SANDVİÇ

Ton balıklı sandviç

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı sandviç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 küçük kutu diyet ton balığı konservesi
  • 1 yemek kaşığı diyet mayonez
  • 2 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
  • Yarım demet roka
  • Kıvırcık maydanoz

Süslemek için

  • Beyaz peynir
  • Sivri biber
  • Domates dilimleri
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Ton balıklı sandviç Nasıl Yapılır

Sandviçinizi ton balığı yerine haşlanmış tavuk veya hindi eti ile hazırlayabilirsiniz. Balık konservesinin suyunu süzüp bir kaseye alın. Biberi küçük, soğanları ince doğrayıp ekleyin. Kıyılmış dereotu, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, hardal ve mayonezi ekleyip iyice karıştırın.

İki dilim ekmeğin üzerine roka yaprakları dizin. Balık karışımını rokaların üzerine paylaştırın. Kıvırcık maydanozları uç kısımlarına doğru yerleştirin ve ekmek dilimlerini üzerine kapatın.

Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirin üzerine kekik ve pul biber döküp çöp şişe geçirin. Biber ve domates dilimi de ekleyip sandviçlerin üzerine batırın ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.