ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ SANDVİÇ EKMEĞİ

SANDVİÇ EKMEĞİ

15 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sandviç ekmeği tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un Yarım paket yaş maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tozşeker Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Sandviç ekmeği Nasıl Yapılır

Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tozşeker ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, su, yumurtanın akı ve ayçiçeği yağını ekleyip yoğurun.

Hamuru küçük bezelere bölüp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika bekletin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmekleri 20 dakika pişirin.

Ekmekler ılındıktan sonra ortadan ikiye bölerek içine kaşarpeyniri ve salam yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.