ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ DÜRÜMLÜ

DÜRÜMLÜ

Dürümlü
5 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dürümlü tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı su

İç malzemesi için

  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 1-2 yaprak marul
  • 3-4 yaprak roka
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 1 dilim hindi füme

Yanına

  • Taze fındık, kuru kayısı, kuru yaban mersini, ay çekirdeği içi karışımı
  • Doğranmış salatalık
  • Ev yapımı ayran
Dürümlü Nasıl Yapılır

  • Hamuru için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamurdan küçük bezeler hazırlayın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın. Yağlanmış ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Her pişirdiğiniz hamuru iki bez arasına alarak yumuşak kalmasını sağlayın. Malzeme bitene dek aynı şekilde hamurları hazırlayın. 
  • İçi için dürümün üzerine zeytin ezmesi sürün, kalan malzemeyi de üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp ikiye veya üçe kesin. Beslenme kutusuna yerleştirin. Kuruyemişler ve ayran ile beslenme çantasını tamamlayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.