ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YABAN MERSİNİ REÇELİ

> YABAN MERSİNİ REÇELİ
Yaban mersini reçeli
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban mersini reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 kg yaban mersini
  • 1.5 kg toz şeker
  • Yarım limonunsuyu
Yaban mersini reçeli Nasıl Yapılır

  • Yaban mersinlerini soğuk suyla yıkayın. Ne kadar bol yıkarsanız, dağılmasını o kadar önlersiniz. Yıkadığınız yaban mersinlerini bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave edip bir gece bekletin.
  • Ertesi gün bir taşım kaynatıp limon suyunu ekleyin. Reçeli bir tepsiye dökün. Üzerini ince bir tülbentle kapatıp güneşe koyun. Ara ara yaban mersinlerini dağıtmayacak şekilde karıştırın. Reçel kıvam alınca güneşten alıp kavanoza doldurun ve serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.