ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ VİŞNE REÇELİ

VİŞNE REÇELİ

Vişne reçeli
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 kg vişne
  • 2 kg toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Vişne reçeli hazırlanışı

  • Vişnelerin sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Tencereye alıp üzerini şekerle örtün ve tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar pişirin. Üzerindeki köpükleri sık sık temizleyin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ilınınca kavanozlara alın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında bekletin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!