ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÜZÜM REÇELİ

> ÜZÜM REÇELİ
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzüm reçeli tarifi için malzemeler
  • 500 g çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yıldız anason
Üzüm reçeli Nasıl Yapılır

Sap kısımlarını koparttığınız üzümleri yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Toz şekeri ilave ederek bir gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün suyu ilave edip kısık ateşte ara ara tencereyi sallayarak 30 dakika pişirin. Yıldız anasonları ilave edip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Bir gece bekletip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.