ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TARHANA

Tarhana

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhana tarifi için malzemeler

  • 500 g dolmalık kırmızı biber
  • 500 g domates
  • 500 g soğan
  • 1 paket yaş maya
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 kg un
  • 2~3 yemek kaşığı tuz

Tarhana Nasıl Yapılır

Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve soğanları püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Geniş bir kapa alıp üzerine yaş maya, süzme yoğurt ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek mayalanması için bir kenara alın. En az yedi gün boyunca ara ara yoğurarak hamurun ekşimesini sağlayın. Hamur kabarması durunca parçalara ayırıp temiz bir örtü üzerinde kurumaya bırakın. Kuruyan parçaları elinizle ufalayarak kurutmaya devam edin. Hamurun rengi açıldığında ve tamamen kuruduğunda robottan geçirip toz haline getirin. Bir süre daha bu şekilde bekletin. Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara alıp serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.