ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SÜS BİBER (BİBERİYE) TURŞUSU

SÜS BİBER (BİBERİYE) TURŞUSU

Süs biber (biberiye) turşusu
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süs biber (biberiye) turşusu tarifi için malzemeler
  • 500 g karışık acı süs biberi (Ya da biberiye)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 baş sarımsak (Ayıklanmış)
  • Kavanozu dolduracak kadar sıcak su
Süs biber (biberiye) turşusu Nasıl Yapılır

  • Biberleri yıkayıp süzün. Bir kürdan veya iğne yardımıyla biberleri birkaç yerinden delip, aralarında sarımsaklar olacak şekilde kavanoza doldurun. Bir kapta toz şeker, kaya tuzu ve sirkeyi iyice karıştırıp biberlerin üzerine dökün. Kavanozu sıcak su ile doldurun ve ağzını steril bir kapakla sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Daha sonra gün ışığı almayan bir yerde 15-20 gün bekletin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!