ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEFTALİ REÇELİ

Şeftali reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kg sert şeftali
  • 2 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli Nasıl Yapılır

Şeftalilerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kapağı kapalı olarak 3-4 saat bekletin. Şeftalilere limon suyu ekleyip yüksek ateşte 20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynarken üzerinden köpüklerini alın. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.