ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEFTALİ REÇELİ

Şeftali reçeli

Şeftali reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali reçeli tarifi için malzemeler

  • 3 kg şeftali (Tercihen sert olmalı) 
  • 2 kg toz şeker 
  • 10 adet kayısı çekirdeği içi 
  • 1 çay kaşığı limon suyu 
  • 3 adet yıldız anason 
  • Çubuk tarçın (İsteğe göre)

Şeftali reçeli Nasıl Yapılır

Hem sağlıklı hem de nefis aromalı şeftali reçeli tarifi

  • Şeftalilerin kabuğunu soyun. İri dilimler halinde doğrayıp bir kaba alın. Üzerine şekeri serpin ve 3 saat kadar bu şekilde bekletin.  
  • Şekerle birlikte şeftalileri tencereye alın. Yıldız anasonları, çubuk tarçını ve kayısı çekirdeği içlerini ekleyin. Orta ateşte, köpürünceye kadar kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Reçel kıvamına gelip koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Reçeli ocaktan alın, soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp bir gün boyunca kavanozu ters çevirin ki kavanozdan reçelin sızıp sızmadığını kontrol edin. Reçel sızmıyorsa kavanozu kapatma işlemini başarı ile gerçekleştirdiniz demektir.

Nefis şeftali reçeli tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.