ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PIRASALI BALIK KÖFTESİ

Pırasalı balık köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı balık köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr haşlanmış patates
  • 2 pırasa (doğranmış)
  • 250 gr uskumru
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 85 gr galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Pırasalı balık köftesi Nasıl Yapılır

Küçük parçalar şeklinde kesilmiş pırasayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Uskumru balığını haşlayıp soğumaya bırakın. Bir kapta haşlanmış patatesi ezin. Balık, tuz, karabiber, sotelenmiş pırasayı iyice karıştırın. Karışımı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Balık köfterini önce una, ardından yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.