ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ NARLI VE KAVRULMUŞ DOLMALIK FISTIKLI HUMUS

> NARLI VE KAVRULMUŞ DOLMALIK FISTIKLI HUMUS
Narlı ve kavrulmuş dolmalık fıstıklı humus
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı ve kavrulmuş dolmalık fıstıklı humus tarifi için malzemeler
  • 250 gr nohut
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet karanfil
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 narın taneleri 

Servis önerisi:

  • Kereviz sapı
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet sarı dolmalık biber 
Narlı ve kavrulmuş dolmalık fıstıklı humus Nasıl Yapılır

  • Nohutu geniş bir kaba alın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 tatlı kaşığı da tuz ekleyin. Bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün nohutları yıkayıp süzün. Tencereye aktarın, zerdeçalı ve karanfil tanelerini ekleyin. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Nohutlar haşlanınca suyunu süzüp mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Tahini, havanda ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve baharatını ekleyin. Tekrar karıştırın. Humusu servis tabağına alın. Bir kaşık yardımı ile tabağın içinde girdaplar oluşturun. Boşluklara zeytinyağı dökün, nar ve yağsız olarak tavada rengi değişene kadar kavurduğunuz dolmalık fıstıkları da serperek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.